CrowdSquare - Invest in real estate online

blog

Bästa sätt att tjäna in passiva inkomster 2023

En passiv inkomst är en typ av inkomst som du tjänar in utan att aktivt behöva tillägna någon större mängd tid. Det handlar generellt om olika typer av investeringar som sedan ger investeraren en utdelning i form av en inkomst. Storlekarna på inkomsten varierar beroende på storleken och risken på investeringen, och för den som är intresserad av att börja investera för att få passiva inkomster behöver man överväga hur stort investering och risk man känner sig bekväm med. I den här artikeln kommer vi gå igenom några topp sätt att få passiva inkomster under 2023.

Investera i företag

Ett sätt att få in passiv inkomst är genom att investera i företag. Detta kan göras genom att köpa aktier i bolaget. Målet med investeringen är du, utifrån att det gått bra för företaget, kommer kunna få ut en utdelning från bolaget. En utdelning är en inkomst som aktieägare får när ett företaget betalar ut vinst till sina aktieägare. Skulle du vara intresserad av att lägga ner mer tid på aktierna kan du även försöka sälja dem när de stiger och på så vis investera i ett nytt bolag. Risken med att investera i aktier är att utdelning och positiv värdeförändring endast sker när det går bra för bolaget. Skulle det gå sämre kan det vara så att dina aktier förlorar i värde, men är man intresserad av aktiemarknaden kan detta vara ett riktigt spännande sätt att få in passiva inkomster på. 

Fastigheter

Om du råkar ha ett större kapital eller möjligheten att utnyttja din egen bostad är fastighetsmarknaden ett annat sätt att få in passiv inkomst på. Har du möjlighet att investera i en fastighet för exempelvis långtidsuthyrning så kan hyra vara ett sätt att få in inkomster på. Ett annat sätt att få in passiv inkomst är genom att korttids uthyra en fastighet för tillexempel semestrar. Att hyra ut fastigheter antingen på kort- eller långsikt innebär att investeringen kommer ge utdelning i form av hyror. Något man behöver ta med i beaktning när man agera hyresvärde är att du behöver vara redo att ta emot eventuella klagomål ifrån hyresgästen om det skulle vara så att någonting inte fungerar eller går sönder. Har du inte själv möjlighet eller kunskap att rätta till eventuella fel kan det bli dyrt om du behöver anställda någon för att utföra arbetet. 

Leva på ränta

Ett annat sätt att få in passiv inkomst på är genom att tjäna på eventuell ränta. Genom att spara pengar i ett sparkonto med hög ränta under en period finns en chans att öka värdet på dina sparpengar och på så vis leva på räntan. När man försöker leva på räntan på det här sättet ska man ha med sig att pengar även förlorar värde genom inflation, så för att kunna leva på räntan måste räntan ge en högre avkastning än det dina pengar förlorar i värdet på den normala inflationen. För att få bästa möjliga avkastning är det bästa att jämföra olika banker och sparkonton för att få en tydlig bild över vad du kan förvänta dig.

Share Post:

All Comments


Comment Not Found